Portfolio

Frank Rigter werd geboren op 27 maart 1960 in Amsterdam. In 1978 studeerde hij 2 jaar aan de Academie voor de Kleinkunst in Amsterdam. Daarna vertrok hij naar New York om The American Musical and Dramatic Academy te volgen.

Hij begon zijn toneelcarrière in 1983 met een rol in De gelaarsde kat, onder regie van Guido de Moor, en de Haagse Komedie als producent.

Een jaar later speelde hij Peter van Daan in Het Dagboek van Anne Frank, onder regie van Jeroen Krabbé, met Impresariaat Jacques Senf en Partners als producent.

Vanaf 1986 speelde Frank achtereenvolgens in Jan Rap en zijn Maat (Jo Dua), Fijne Slaapkamergordijnen (Peter Römer), Biloxy Blues (Karl Guttman), en Geboren Vrienden (Eddie Habbema).

Ook op televisie is Frank al jaren actief. Tussen 1984 en 1985 speelde hij Peter van Daan in Het Dagboek van Anne Frank voor de Tros, met Jeroen Krabbé en Hank Onrust als regisseurs. Ook speelde hij in 1988 een rol in een aflevering van de reeks Gemene Verhalen voor Veronica.

Sinds 1990 speelde hij in Crimes of the Heart (Bonnie Williams), Betonrot (Marcelle Meuleman), Lunapark (Justus van Oel, Frank Rigter), Duizend manieren (’t Krijt Theaterproducties) en Bloodbrothers (Eddie Habbema).

In 1990 had hij een rol in Medisch Centrum West bij Veronica, onder regie van Guido Pieters. Vanaf 1991 was Frank te zien in Take off (Veronica), Jiskefet (VPRO), De Club (Veronica), Duidelijke Taal (Teleac), Het Korte Leven van Alex (Vara), Linda, Linda (KRO), 12 Steden, 13 Ongelukken (VARA), Seth en Fiona (VARA) en ’t zal je maar gebeuren (VARA).

Als presentator was Frank te zien in Elektrische Stroom (1990), Moneymakers (1995) en Fasten Seatbelts (1997).

In 1998 acteerde Frank in Baantjer, onder regie van Pollo de Pimentel van Endemol op RTL4. Hij nam van 2000 tot 2001 de rol van Frank Reitsema over van Herman Boerman in Onderweg naar Morgen.

De eindexamenfilm Blanche en Marie (regie: Boele Weemhof) waar hij in speelde, was in 2000 goed voor de 1e prijs op het New York Filmfestival, en kreeg een nominatie voor de Studenten Oscar. Een jaar later werd Taming the Floods (regie: Jan van den Berg) genomineerd voor het Gouden Beeld.